0
Tilburg - De politie heeft dinsdag 1 april 2014 na een tip in een loods aan de Ringbaan Oost een grote hennepkwekerij met 3800 planten aangetroffen. Twee Poolse mannen ((27 en 39 jaar) die probeerden via het dak te vluchten werden aangehouden. Ook de beheerder van het pand, een 39-jarige Tilburger, werd gearresteerd.

Barricade
De agenten van het hennepteam constateerden dat de toegangsdeur naar de loods aan de binnenzijde was gebarricadeerd. Terwijl een slotenmaker doende was om de deur te openen, zagen de dienders dat twee verdachten via het dak probeerden te vluchten. Zij werden op het dak aangehouden. Bij nader onderzoek bleek dat zij een gat in het dak hadden gezaagd en het dakleer weg hadden geknipt.

In het pand werd een grote en professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen, met verdeeld over zes ruimtes circa 3800 hennepplanten. De kwekerij is in samenwerking met de Gemeente en een gespecialiseerd bedrijf geruimd. De twee Poolse verdachten zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De 39-jarige Tilburger werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Foto: Politie

Een reactie posten

 
Top