0
Moerdijk - De brandweer heeft de brand bij de Shell fabriek in Moerdijk geblust. 125 brandweermannen zijn de hele nacht bezig geweest het vuur tegen te houden. De grootste schade is opgelopen bij het reactorvat, waar de brand ook is begonnen.
De gemeente noemt de situatie op het industrieterein veilig, bedrijven kunnen ook gewoon open. De politie probeerd eventuele ramptoeristen bij de Shell weg te houden, de toegangsweg naar de fabriek is hierdoor ook afgesloten.

De brandweer rukte gisteren met groot materieel uit. 15 korpsen zouden ter plaatsen zijn geweest, ook defensie stuurde 4 voertuigen van Vliegbasis Gilze Rijen en van vliegbasis Woensdrecht.

Zware metalen in Zuid Holland
In een van de grondmonsters die genomen zijn na de brand in Moerdijk zijn zware metalen gevonden. De brandweer raadt mensen aan om handen na het in contact staan met roet deeltjes te wassen met zeep, en schoenen uit te doen of af te vegen na binnenkomst. De brandweer heeft in totaal op zeven plekken in Zuid-Holland-Zuid de lucht gemeten.

Personen in de omgeving van Moerdijk werden geïnformeerd met een NL Alert bericht, wat veelal laat aan kwam. Een luchtalarm werd niet ingezet, volgens de burgemeester van Moerdijk om verwarring te voorkomen.

voor de buurtbewoners die schade hebben opgelopen, zegt de gemeente dat deze bij hun eigen verzekering kan worden gemeld. De gemeente heeft wel een formulier op de officiële site van de gemeente geplaatst, waar schade kan worden gemeld, zodat de gemeente de totale schade kan inschatten.

Verkeer
Ook het verkeer rondom Moerdijk is weer opgang gekomen. Naast het industrieterein dat grotendeels weer toegangkelijk is, is ook de afslag van de A17 bij Roosendaal weer open. Ook de scheepvaart komt weer op gang, die eerder werd stilgelegd.Een reactie posten

 
Top