0

EINDHOVEN - Donderdagmiddag 1 mei organiseerde de brandweer een landelijke demonstratie in het centrum Eindhoven. Dit door de vele bezuinigingen bij de brandweer de afgelopen tijd. 

 

Uit heel Nederland reisden zo'n 500 brandweerlieden af naar Eindhoven om te demonstreren. De bezuinigingen gaan zo ver dat de veiligheid van de burgers in gevaar komt. Zo is het duikteam van de brandweer Eindhoven recent opgeheven. Maar ook treft het de beroeps en vrijwillige brandweerlieden van korpsen.

Tijdens de demonstratie wilde de brandweer duidelijk maken dat de bezuinigingen niet zonder gevolgen zijn. En zich er zeker niet bij neer zullen leggen. Het gaat immers over de veiligheid van de burgers. Na de demonstratie wilde ze een petitie overhandigen aan de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel. Helaas kwam hij niet opdagen toen alle brandweerlieden voor het stadhuis hem om stonden te wachten.

De demonstratie werd door de vakbond FNV georganiseerd in het centrum van Eindhoven. De demonstratie trok erg veel bekijks van het publiek. Mede door een zeer luide hoorn trok de brandweer de aandacht.

Tekst en foto's: Rick Denissen

Video's:


 


Een reactie posten

 
Top